• drava-IMG_4373.jpg
  • drava-visok-vodostaj-poplava-696x464.jpg
  • images.jpg
  • images_1.jpg
  • images_2.jpg

Pokrovitelji najmasovnijeg natjecanja, u lovu ribe, u Hrvatskoj bili su općina Drnje i Legrad te drugi. Nastupilo je 59 ekipa u 4 kategorije,19 u seniorskoj, 15 u juniorskoj, 16 kod seniorki i 9 ekipa u konkurenciji juniorki, ukupno 177 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a nakon održanih županijskih i zonskih natjecanja.

Riba je malo slabije grizla prvi, a bolje drugi dan, zbog promjene vremena, a lovila se uklija, sunčanica, grgeč, crvenperka kod seniora i juniora, a i patuljasti somić, žutooka i šaran kod seniorki i juniorki. Nakon dva natjecanja i završnog ručka podijeljene su medalje i pehari za najbolje ekipe i pojedince u ukupnom ekipnom i pojedinačnom plasmanu.

Medalje i pehare podijelili su predsjednik HŠRS-a Vladimir Sever i predstavnici općina Drnje i Legrada. Iz Varaždinske županije nastupile su i juniori ŠRD-a Ivanec koji su osvojili 3.mjesto, seniorke ŠRD-a Ivanec zauzele su 4.mjesto, seniorke ŠRD-a Diver iz Ljubeščice 8.mjesto,a na istoj su poziciji natjecanje okončali juniori ŠRD-a Novi Marof, kao i juniorke ŠRD-a Linjak iz Velikog Bukovca, dok su juniori tog kluba natjecanje okončali na 11.mjestu.

Pojedinačnu medalju osvojio je junior ŠRD-a Novi Marof Sebastijan Uranić koji je osvojio drugo mjesto.