• drava-IMG_4373.jpg
  • drava-visok-vodostaj-poplava-696x464.jpg
  • images.jpg
  • images_1.jpg
  • images_2.jpg

U ovoj su godini i dalje na snazi ugovori o reciprocitetu s pet susjednih udruga, uz iste iznose članskih doprinosa. Treba izdvojiti i nove režime ribolova na 6 ribolovnih voda ŠRK-a Varaždin. Na Drenažnom kanalu, lijeve obale akumulacijskog jezera HE Čakovec (Varaždinskog jezera) dozvoljen je ribolov s jednim ribolovnim štapom (alatom), dozvoljen je ribolov samo umjetnim mamcima (varalice, mušice i slični umjetni mamci), dozvoljeno je uzeti jednu kalifornijsku pastrvu dnevno i obavezna je upotreba podmetača, a zabranjen je ribolov od 1. studenog do 28./ 29. veljače.

Zabranjen je noćni ribolov, zabranjen je ribolov svim prirodnim mamcima, zabranjen je ribolov cijelom desnom obalom drenažnog kanala (obala između nasipa jezera i drenažnog kanala), zabranjena je vožnja automobilom za vrijeme obavljanja ribolova, automobil se mora parkirati kod mostića, ispod brane, 50 metara uzvodno ili nizvodno.

Na rijeci Plitvici dozvoljen je ribolov s dva ribolovna štapa (alata), a zabranjen je noćni ribolov.  Na potoku Zbel dozvoljen je ribolov s jednim ribolovnim štapom (alatom), dozvoljen je ribolov samo umjetnim mamcima ( varalice, mušice i slični umjetni mamci ), a zabranjen je noćni ribolov i ribolov svim prirodnim mamcima.

Na mrtvici Stružer, rukavcima Dedova graba i Komarščica (u općini Petrijanec) dozvoljen je ribolov s dva ribolovna štapa (alata), a zabranjen je ribolov sa živom i mrtvom ribom.  U ribolovnom domu ŠRK-a Varaždin održat će se i sajam rabljene ribičke opreme za zainteresirane ribiče i to 8. i 29. ožujka, od 9 do 12 sati.

U ribolovnom domu ŠRK-a Varaždin održat će se i ribički ispiti za zainteresirane članove, u nedjelju, 22. ožujka u 10 sati, a cijena je 200 kuna. Radne akcije za članove (jedna je obvezna) održat će se 21. ožujka mrtvica Stružer, Strmec, 4. travnja u ribolovnom domu, 20. lipnja i 19. rujna na šljunčari Crna Mlaka te 24. listopada i 14. studenog u ribolovnom domu.

Za sudionike će biti osigurani piće i hrana. U slučaju lošeg vremena (kiša) radna akcija se odgađa na sljedeću subotu. Moguće su promjene plana radnih akcija. Za sve obavijesti o radnim akcijama članovi kluba bit će obaviješteni na  web stranici (www.srk-varazdin.hr) te na facebook stranici ŠRK Varaždin.